KUD Podljubelj


Podljubelj 242

4290 Tržič


info@kudpodljubelj.si

16. februar, premiera je bila uspešna


... in igralci ter vsa ekipa smo več kot zadovoljni. Zakaj že?

Toliko "zafrkancije," kot smo je bili deležni letos, še ne pomnimo. Na samem začetku smo morali spremeniti besedilo in smo iz 15 nastopajočih prišli na končno število 7.

Vmes so odhajale igralke, katerim je bilo pod čast igrati posodo - mimogrede - posode smo bile res hude (kostumi in to... pohvaljeno od g. selektorja). Ko smo mislili, da nas do premiere ne more nič več presenetiti, nas zadane kot kafra: kadrovske premembe. In to 14 dni pred premiero! A kjer sta volja in interes, tam je moč. V tej godlji je režiserka ugotovila, da so njeni igralci pravzaprav res zelo vredu osebe. Karakterno - super so. Smo se vzeli skupaj, trenirali in smo natrenirali. No, še prej smo ponovno, drugič, malo popravili scenarij. V dveh tednih nam je uspelo narediti igro še boljšo.

Naša ustvarjanja vsako leto pride ocenit tudi selektor, ki ga izbere Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Tokrat je bil to dramaturg gospod dr. Goran Schmidt, ki je igro ocenil kot osvežujočo. Pohvalil je kostume, in igro samo, se pravi sproščenost igralcev. Opazil je tudi, da poleg samega znanja besedila, sledimo tudi drug drugemu (se poslušamo), kar je pri amaterskih gledališčih dokaj redka vrlina. Lahko povem, da je med drugim ravno to "poslušanje" sad 50 urnega seminarja, ki smo ga imeli 10 sobot. Pohvalimo se lahko, da ima KUD Podljubelj tri "diplomirane" gledališčnike. Anžeta M., Markota in Ireno.

Vsekakor naš trud vedno poplačate gledalci in domače občinstvo je NAJBOLJŠE - v tem se strinjamo vsi nastopajoči. Približno 160 gledalk in gledalcev vas je bilo, vzdušje je bilo enkratno. To je največje plačilo, ki ga more prejeti amaterska gledališka skupina.

Hvala vsem, ki ste nas prišli pogledat. S tem ste nas podprli v nameri, da za vas v prihodnje pripravimo še kaj.

Dobrodošli argumentirani komentarji in predlogi na naš email:
info@kudpodljubelj.si

foto: Mirko Kunšič in Mitja Puhar

Ob strani še nekaj foto-utrinkov...


Vinček za mamico... a veš kako bo vesela, danes bom jaz za kuharja!

Oči, tole bo bolj za podplate kot za na krožnik!

Dovolj nam je nestrokovnega mučenja - upor posod!!!

Mami je prišla!
Zdej bo pa cirkus!

Naj pa bratec Peter pelje kofe do babice.

Kakšen kuža?! Jest sem strašni, hudobni volk. In te bom požrl.

Tukaj stanuje naša babica in ne povejte ji, da ste gospa doktorica, teh res ne more trpeti.

Ne streljat v moji bajti!!!

Dovolj! Vsi ven!!

Ekipa "ta pridnih"