KUD Podljubelj

KUD Podljubelj


Podljubelj 242

4290 Tržič


info@kudpodljubelj.si

1. maj


1. maja smo člani našega KUD-a igrali na Križni gori nad Škofjo Loko.
V sklopu tradicionalne prvomajske prireditve smo se predstavili z mini skečom "Udarniška". Le-ta je bil že uprizorjen na šentantskem odru, leta 2005, v sklopu prireditve "Za prijatelje". Za čas prvega maja so se angažirali Marko Nemc, Urška Kavar in Anže Bizjak.

Prireditev na Križni gori se je pričela ob 11. uri. Ko smo eno uro pred pričetkom prišli na kraj dogajanja, je sijalo sonce. Komaj je povezovalka programa, Irena Udovč spregovorila nekaj pozdravnih besed, že se je ulil dež. No, sreče z vremenom res ni bilo, a to ni odvrnilo prvomajskih pohodnikov, da nas ne bi prišli pogledat. Predstavniki Omočne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Gorenjske (tradicionalni prireditelj srečanja) so bili z našim udejstvovanjem zadovoljni, ravno tako je bil dober odziv publike. Seveda pa smo bili strašno veseli domače publike, iz naše vasi :)

Program je trajal slabo uro. Poleg našega KUD-a, so sodelovali še: Mestni pihalni orkester Škofja Loka ter Petra Kous in Tjaša Markič iz glsbene šole Svarun. Govornika sta bila sekretarka Območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Gorenjske Romana Oman in generalni sekretar Sindikata tekstilne in usnjarsko predelovalne industrije Slovenije Anton Rozman.

Po uradnem delu programa smo se zapodili k "štantom", kjer smo dobili odličen golaž in pijačo. Mmmm... trema naredi svoje - smo pomazali krožnike.Ta udarniška