KUD Podljubelj


Podljubelj 242

4290 Tržič


info@kudpodljubelj.si

FOTOGRAFSKI NATEČAJ


Začelo se je konec leta 2012, ko je Miha Lindav dal idejo: »Fino bi bilo narediti nekaj, kjer bi lahko sodelovalo več ljudi, nekaj, da se bo na vasi dogajalo. Nekaj… na primer fotografsko razstavo naše vasi.« Beseda je dala besedo, določili so se pogoji in razpisali smo fotografski natečaj, ki je potekal od 19.1. 2013 do 10.1.2014.

Prvotna ideja je bila, da bi zbrali 365 fotografij doline Šentanske, za vsak dan eno.

Ko smo se lotili časovnega pregledovanja slik, je v času dopustov in počitnic, se pravi poleti, nastalo eno veliko zatišje. In nasprotno. V določenih dneh so prišle tri, štiri resnično zanimive slike, različnih avtorjev, in nismo si drznili, da jih ne bi vseh razstavili. Zato smo našli rešitev in smo jih na ogled postavili po sklopih, po tematiki. Nastali so fotografski panoji: »Šentanska dolina z okolico«, »Na vasi se je zgodilo«, »Vrhovi, planine in koče«, »Vse poti Podljubelja«, »Sijaj, sijaj sončece«, »Darovi narave«, »Živalski svet« in »Utrinki«. Iz vseh fotografij je izžarevalo tisto, kar je bilo naslov razstave. Vsak dan je lahko čaroben, če to čarobnost znamo opaziti, če pa jo zmoremo ujeti še v objektiv… smo zelo bogati!

Dobili smo 232 fotografij, razstavili smo jih 162. Sodelovalo je 11 avtorjev. Po abecednem redu so: Maja Ahačič, Barbara Brodnik, Urška Frelih Meglič, Lučka Kavčič, Domen Mali, Marko Mali, Stane Perko, Marija Polajnar, Martin Romih, Jože Romšak in Urška Vodišek.

Običaj foto natečaja je, da se izbere in oceni najboljšo fotografijo. Mi smo se odločili, da bomo nagradili pridnost. Tako smo vse avtorje poklicali na oder in jim podarili darilne bone za fotografije v velikosti 10x15, in sicer približno toliko, kot so poslali svojih fotografij. In kdo je bil najbolj priden? To je bila Maja Ahačič. Poslala je 105 fotografij! Vendar ne vse naenkrat pač pa tako kot je pisalo v razpisu foto natečaja – vsak dan eno. »Vsak dan je lahko čaroben dan«

od 19. januarja 2013 do 10. januarja 2014


KUD Podljubelj razpisuje foto natečaj z naslovom:
»Vsak dan je lahko čaroben dan.«

Eno leto bomo čisto vsak dan, zbirali najlepše fotografije naše prelepe doline Podljubelj z okolico. In ko bo minilo eno leto in še malo, bomo priredili razstavo 365 najlepših fotografij.
Sodeluje lahko vsak!

Pogoji sodelovanja:

- vsak dan nam lahko ista oseba pošlje največ eno svojo fotografijo
doline Podljubelj, z okolico.
- velikost fotografije naj bo 1MB - 3MB
- k fotografiji obvezno pripišite:
o ime in priimek avtorja
o naslov fotografije
o datum slikanja
o kratek opis (2-3 povedi) fotografije
(kaj predstavlja, kje je bila posneta)
- vse fotografije nam pošljite na e-mail: podljubelj.kud@gmail.com


Za vse poslane fotografije avtor dovoljuje KUD-u Podljubelj uporabo brez omejitev, z navedbo avtorja. 
V kolikor na dotični dan ne bo poslane nobene fotografije, si KUD pridrži pravico za ta dan objaviti drugo fotografijo, posneto datumsko naj bližje manjkajočemu datumu.
Ob zaključku natečaja bo 5 članska komisija izbrala 365 fotografij, katere bomo tudi razstavili v velikosti 15x21 cm v dvorani v Podljubelju.
Konec januarja 2014, v začetku februarja 2014 bo zaključna prireditev, kjer bodo fotografije predstavljene, avtorji razstavljenih fotografij pa bodo prejeli svojo natisnjeno fotografijo.
Smatra se, da so avtorji poslanih fotografij seznanjeni s pogoji natečaja, zato pritožbe niso mogoče.