KUD Podljubelj

KUD Podljubelj


Podljubelj 242

4290 Tržič


info@kudpodljubelj.si


V letu 2021 je bila premierno uprizorjena avtorska igrica za otroke in mlade "Čaruhle". Avtorica besedila je članica KUD-a Podljubelj Kristina Lindav.

O čem pripoveduje?
V šentanski gozd, najbrž na področje današnje Čarovce nad Podljubeljem, pridejo tri damice, pravzaprav čarovnice – izvirno domače poimenovane »čaruhle«, ki pa svojih čarobnih moči še niso dodobra odkrile.

To odkritje in spremembo v prave čaruhle doživijo lahko le s povezovanjem s silami narave. Kar pa seveda ni enostavno!Naravi pa tu vlada zlobni, temačni in neotesani Grom, ki s potresi, ki jih nosi v žepih, ruši naravna ravnovesja. So čaruhle odkrile svoje moči in ugnale Groma?

 

Dogajanje je postavljeno v Šentansko dolino, ki s svojo razgibanostjo piše zgodbe o ljubezni do narave, ohranjanju zavesti o složnem življenju v zavetju gora, v objemu gozdov, ob šumenju bistrih voda …

Čarovca, Bobnca, šentanske gube … zveni znano? Če do zdaj ni, pa še bo. To je zapuščina naših prednikov, ki se ohranja z ledinskimi imeni doline pod Ljubeljem.Igralska zasedba

Čaruhla Zarja: Darja Grm

Čaruhla Violeta: Andreja Ciuha

Čaruhla Zôra: Mojca Krašovec

Grom: Bojan Rejc

Potok Mošenik: Miha Lindav

Gora Košuta: Kristina Lindav

Drevo: Marko Nemc

Pripovedovalec: Nejc Perko

 

 

 

Glas narave poje: Lara Grm

Glasba in besedilo: Miha in Kristina Lindav

Scenografija in kostumografija:
Kristina Lindav, Andreja Ciuha

Dramaturgija/režija:
Kristina Lindav z igralsko zasedbo

Luč: Miha Lindav, Marko Nemc